Το μεσημεριανό της Μ.Παρασκεύης - Πατάτες με μανιτάρια και πιπεριές φλωρίνης

 

Μερίδες: 4 ατόμων

 

Υλικά Συνταγής

- 1 κιλό πατάτες

- 3 φρυγανιές

- 4 κ.σ λάδι

- 1/2 κιλό λευκά μανιτάρια

- 4 πιπεριές φλωρίνης

- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια

- 3 σκελίδες σκόρδο

- 1 ματσάκι μαϊντανό

- 1/2 κ.γ.τριμμένο μοσχοκάρυδο

- Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

- Πλενουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα για 40' μέχρι να μαλακώσουν.

- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές φλωρίνης και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο απο το λάδι (2 κ.σ).

- Έπειτα προσθέτουμε μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο.

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

- Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, ρίχνοντας το υπόλοιπο λάδι και το μοσχοκάρυδο.

- Απλώνουμε τον μισό πουρέ στο ταψί, έπειτα απλώνουμε το μίγμα (κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές, μαϊντανό, σκόρδο) και εν συνεχεία απλώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ.

- Τέλος τρίβουμε τις φρυγανιές και ψήνουμε το φαγητό μας για 45 - 60' μέχρι να ροδίσει.

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr