Το μεσημεριανό της Μ.Παρασκεύης - Πατάτες με μανιτάρια και πιπεριές φλωρίνης
Μερίδες: 4 ατόμων
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό πατάτες
- 3 φρυγανιές
- 4 κ.σ λάδι
- 1/2 κιλό λευκά μανιτάρια
- 4 πιπεριές φλωρίνης
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κ.γ.τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλενουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα για 40' μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές φλωρίνης και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο απο το λάδι (2 κ.σ).
- Έπειτα προσθέτουμε μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, ρίχνοντας το υπόλοιπο λάδι και το μοσχοκάρυδο.
- Απλώνουμε τον μισό πουρέ στο ταψί, έπειτα απλώνουμε το μίγμα (κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές, μαϊντανό, σκόρδο) και εν συνεχεία απλώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ.
- Τέλος τρίβουμε τις φρυγανιές και ψήνουμε το φαγητό μας για 45 - 60' μέχρι να ροδίσει.