Το έδεσμα της Μ.Τετάρτης - Φασόλια φούρνου με σπανάκι και σέσκουλα

 

Μερίδες: 4-6 ατόμων

 

Υλικά Συνταγής

- 400 γρ φασόλια γίγαντες

- 800 γρ σπανάκι, σέσκουλα, πράσσα, κρεμμύδι χλωρό, σκόρδο

- 1 φλ τσαγιού τοματοχυμός ή 2 κ.σ.πελτέ

- Αλάτι, πιπέρι

- 2/3 φλ τσαγιού λάδι

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

-Προετοιμασία: Μουλιάζουμε τα φασόλια απο το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε ελαφρώς για περίπου 45' μέχρι να μαλακώσουν.

- Πλένουμε πολυ καλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

- Έπειτα απλώνουμε σε ενα ταψί τα λαχανικά και με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα φασόλια στο ταψί.

- Προσθέτουμε το λάδι, τον τοματοχυμό και το αλατοπίπερο.

- Τέλος προσθέτουμε επιπλεόν βραστό νερό μέχρι να καλύψουμε το περιεχόμενο και το αφήνουμε να ψηθεί καλά, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr