Το πιάτο της Μ.Τρίτης - Καλαμαράκια με ματζουράνα και κρασί

 

Μερίδες: 4 ατόμων

 

Υλικά Συνταγής

- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια

- 2 κ.σ.φύλλα ή 1 κ.σ.αποξηραμένη ματζουράνα

- 6 κλωναράκια μαϊντανό

- 1 ξερό κρεμμύδι

- 4 σκελίδες σκόρδο

- 3 κ.σ.κουκουνάρια

- 5 κ.σ.λάδι

- 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

- Αλάτι, χονδροκομμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

- Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια (διαχωρισμός πλοκάμια απο σώμα, αφαιρούμε το κόκκαλο και αδειάζουμε την σακούλα. Αν θελουμε αφαιρούμε και το εξωτερικό δέρμα)

- Έπειτα τα πλένουμε όλα πολύ καλά

- Ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

- Ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, την ματζουράνα, τα σκόρδα, 2 κ.σ. απο το συνολικό λάδι και αλάτι.

- Μοιράζουμε το μίγμα στα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με τα πλοκάμια τους.

- Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ενα ταψί αντιστοίχου μεγέθους με την ποσότητα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,το κρασί, αρκετό πιπέρι και λίγο αλάτι.

- Τέλος τα αφήνουμε για 45' στον προθερμασμένο φούρνο για να γίνουν.

 

*ΥΓ: Μπορούν να συνοδευτούν με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr