Το πιάτο της Μ.Τρίτης - Καλαμαράκια με ματζουράνα και κρασί
Μερίδες: 4 ατόμων
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
- 2 κ.σ.φύλλα ή 1 κ.σ.αποξηραμένη ματζουράνα
- 6 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ.κουκουνάρια
- 5 κ.σ.λάδι
- 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- Αλάτι, χονδροκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια (διαχωρισμός πλοκάμια απο σώμα, αφαιρούμε το κόκκαλο και αδειάζουμε την σακούλα. Αν θελουμε αφαιρούμε και το εξωτερικό δέρμα)
- Έπειτα τα πλένουμε όλα πολύ καλά
- Ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, την ματζουράνα, τα σκόρδα, 2 κ.σ. απο το συνολικό λάδι και αλάτι.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με τα πλοκάμια τους.
- Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ενα ταψί αντιστοίχου μεγέθους με την ποσότητα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,το κρασί, αρκετό πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Τέλος τα αφήνουμε για 45' στον προθερμασμένο φούρνο για να γίνουν.
*ΥΓ: Μπορούν να συνοδευτούν με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα