Το γεύμα της Μ.Δευτέρας - Αρακά με αμπελόφυλλα και μίγμα μπαχαρικών

 

Μερίδες: 4 ατόμων

 

Υλικά Συνταγής

- 15 μικρά ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο)

- 700 γρ αρακά συσκευασίας ή 1200 γρ φρέσκα

- 1 φλ τσαγιού χυμό τομάτας ή 1 κ.σ.πελτέ

- 10 αμπελόφυλλα 

- 5 φρέσκα κρεμμύδια

- 3 σκελίδες σκόρδο

- 2 κ.γ.μίγμα μπαχαρικών

- 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο

- 4 κ.σ.λάδι

- 2 κλαράκια φρεσκο άνιθο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό μέχρι να πάρει πρώτη βράση και ρίχνουμε τα φρέσκα ή χλωρά κρεμμύδακια. Όταν βράσει καλά το νερό τα αφήνουμε 5' και τα σουρώνουμε.

- Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα μας τα υπόλοιπα υλικά.

- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, το πιπέρι,το μίγμα μπαχαρικών και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να καλύψει όλα τα υλικά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει έτσι ώστε να δέσει καλά η σάλτσα του.

- Τέλος προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί και αλατίζουμε λίγο για τελευταία φορά.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr