Το γεύμα της Μ.Δευτέρας - Αρακά με αμπελόφυλλα και μίγμα μπαχαρικών
Μερίδες: 4 ατόμων
Υλικά Συνταγής
- 15 μικρά ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο)
- 700 γρ αρακά συσκευασίας ή 1200 γρ φρέσκα
- 1 φλ τσαγιού χυμό τομάτας ή 1 κ.σ.πελτέ
- 10 αμπελόφυλλα
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ.μίγμα μπαχαρικών
- 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 4 κ.σ.λάδι
- 2 κλαράκια φρεσκο άνιθο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό μέχρι να πάρει πρώτη βράση και ρίχνουμε τα φρέσκα ή χλωρά κρεμμύδακια. Όταν βράσει καλά το νερό τα αφήνουμε 5' και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα μας τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, το πιπέρι,το μίγμα μπαχαρικών και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να καλύψει όλα τα υλικά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει έτσι ώστε να δέσει καλά η σάλτσα του.
- Τέλος προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί και αλατίζουμε λίγο για τελευταία φορά.