Διατροφή και αναιμία - Τι δεν πρέπει να τρώμε;

Γενικά

Αναιμία ορίζεται η παθολογική εκείνη κατάσταση κατά την οποία, σε ενα οργανισμό παρατηρούνται κατά κύριο λόγο χαμηλές τιμές σιδήρου ή αιματοκρίτη ή αιμοσφαιρίνης ή ελάττωση της παραγωγής των ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω απώλειας αίματος (αιμορραγία, λόγω βλάβης διαφόρων οργάνων ή παθήσεων που συνοδεύονται με χαμηλό σίδηρο), ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί το αίτιο να είναι διατροφικό με απώλειες πρωτεϊνών, φολικού οξέος, βιταμίνης Β12, βιταμίνης C και γενικά απώλεια Β βιταμινών. Άλλα αίτια μπορεί να είναι διαταραχές του πεπτικού συστήματος που συνοδεύονται απο μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου, καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, ανάπτυξη σώματος, φυτοφαγία, πυρετός, υπερθειροειδισμός, ανοσία - λοιμώξεις ή τέλος πιο σπάνιες καταστάσεις όπως: φάρμακα, δηλητήρια, τοξικές ουσίες, ακτινοβολίες.

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr