Η παχυσαρκία ανα την...υφήλιο

Γενικά

Η παχυσαρκία είναι μια νόσος που εξαπλώνεται, ''διαδίδεται'', ταχύτατα σε όλο και περισσότερες πόλεις, όλο και περισσότερες χώρες, όλο και περισσότερες ηπείρους. Η παχυσαρκία στις ημέρες μας είναι πλέον μια σοβαρή πάθηση που αποτελεί όχι μια απλή επιδημία, αλλά μια πανδημία που μαστίζει όλο και περισσότερους λαούς που ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ζωής. Άρα λοιπόν τι γίνεται σε διαφόρους πληθυσμούς παγκοσμίως, είναι τελικά η Ευρώπη η ήπειρος με το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας;

Παχυσαρκία - Τι είναι και που οφείλεται;

Γενικά

Παχυσαρκία, ονομάζεται η παθολογική κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία, υπάρχει μη φυσιολογική ή υπερβολική συγκέντρωση λίπους (περίσσεια λίπους) στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα στο ''χώρο'' αποθήκευσης λίπους του οργανισμού μας, που είναι ο λιπώδης ιστός ή τα λιποκύτταρα που τον αποτελούν.

Λιπώδες ήπαρ και διατροφή

Γενικά

Το ήπαρ (ή συκώτι) αποτελεί το όργανο του οργανισμού που έχει βασικό ρόλο την διάσπαση και μεταφορά θρεπτικών συστατικών καθώς και την δέσμευση και απομάκρυνση τοξικών ουσιών. Επίσης έχει πρωταρχικό ρόλο στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών καθώς και στην σύνθεση χοληστερόλης (ή χοληστερίνη), ενώ με την έκκριση χολής διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην πέψη και απορρόφηση των λιπών. Ακόμη αποτελεί αποθηκευτικό χώρο για βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μειωμένη λειτουργία ή ολοκληρωτική διακοπή της λειτουργίας του οργάνου μπορεί να έχει διατροφικές επιπτώσεις με αποτέλεσμα σοβαρές βλάβες για το όργανο και τον οργανισμό.

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr