Καλοκαίρι και σώμα - Σωστή συντήρηση

Γενικά

Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού. Άραγε έχουμε φροντίσει κατάλληλα τον οργανισμό και το σώμα μας; Η αλήθεια είναι ότι με την είσοδο του καλοκαιριού προσέχουμε το σώμα και το δέρμα μας παραπάνω απ' ότι καθημερινά, έτσι ώστε η εικόνα του να είναι ικανοποιητική ως προς την εμφάνιση και την υφή του. Τι συμβαίνει όμως καθώς ο καιρός περνάει και ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον για το σώμα και το δέρμα ξεχνιέται;

Η υγεία του οργανισμού

Αρχικά, το πιο βασικό όπως ξέρουμε όλοι είναι ότι ο οργανισμός μας πρέπει να είναι υγιής  εσωτερικά. Όλα ξεκινάν από εκεί!!!!!. Αν δεν φροντίσουμε ώστε να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός μας εσωτερικά, με την επαρκή κατανάλωση υγρών και την λήψη βιταμινών, αυτό εξωτερικεύεται και αντανακλάται στην εικόνα και την υφή του δέρματός μας. Οπότε προσοχή στην αποκατάσταση και απώλεια υγρών, ενώ θα το ακούτε συνέχεια και κάποιες φορές γινόμαστε κουραστικοί, αλλά είναι κυριολεκτικά το Α και το Ω.

Ενυδάτωση δέρματος

Από εκεί και πέρα, μια εξίσου σημαντική βοήθεια για να διατηρηθεί ενυδατωμένο το δέρμα μας, είναι η χρήση ενυδατικών προϊόντων, είτε αυτά είναι σε μορφή λοσιόν ή κρέμας ή body butter ή σπρέϊ ή άλλο. Η χρήση τους εξαρτάται πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος. Αν υπάρξει συνδυασμός και των δύο είναι ιδανικό για να υφίσταται μια ισορροπία στην εικόνα και στην υφή που πρέπει να έχει το υγιές δέρμα. Επίσης, εξίσου σημαντικό κομμάτι για να διατηρηθεί η εικόνα και η υφή στο δέρμα μακροπρόθεσμα, είναι η συστηματική χρήση αντιηλιακού ακόμα και αφότου έχουμε μαυρίσει. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν πρέπει να επαναπαύομαστε εφόσον το δέρμα μας μετά από συστηματική έκθεση στον ήλιο έχει αυξήσει την μελανίνη του, της οποίας ο ρόλος είναι προστατευτικός.

Προσοχή στόν ήλιο

Όλοι γνωρίζουμε οτι, στο ξεκίνημα της έκθεσης στον ήλιο για την αποφυγή ανεπιθύμητων εγκαυμάτων, τα οποία δρούν αθροιστικά στη πρόωρη γήρανση του δέρματος, η χρήση αντιηλιακών πρέπει να είναι απαραίτητη και με πιο υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα πάντα με τον χρωματικό τύπο του καθενός. Για την καλύτερη προστασία του δέρματοςδεν πρέπει να διακόπτεται η χρήση των αντιηλιακών προϊόντων με δείκτη προστασίας. Αυτά μπορεί να είναι προϊόντα σε μορφή κρέμας ,σπρέϊ, λάδι, τζελ κλπ.

Η σημασία των καλλυντικών

Εκτός απο τον προστατευτικό ρόλο που παρέχουν τα αντιηλιακά προϊόντα πλέον έχουν και πολλά ενυδατικά στοιχεία, που ενισχύουν την υγρασία στο δέρμα μας. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να μην αμελούμε την προστασία του δέρματος από τον ήλιο με τη χρήση προϊόντων με υψηλότερο δείκτη προστασίας αρχικά και μειώνοντας τον σταδιακά, εφόσον το δέρμα έχει αυξήσει τα επίπεδα της μελανίνης του. Προσοχή λοιπόν, ο ήλιος έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά η προστασία από τις πλέον βλαβερές ακτινοβολίες είναι εξίσου σημαντική!!!! Γι’αυτό η πρόληψη και συντήρηση με τα κατάλληλα προϊόντα είναι το παν για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος τόσο σε εικόνα όσο και σε υφή!!!!!!

 

Της Μαριάννας Χαλκιαδάκη, Αισθητικού - Κοσμητολόγου

Στοιχεία επικοινωνίας

photoΕύβοια:
Μαντουδι Ευβοιας, Ιφιγενειας 18, ΤΚ: 34004

Θεσσαλονίκη:
Παυλου Μελα 15, Πεζοδρομος Πλατεια Ευοσμου ΤΚ: 56224 


Δημητρης Μιτζιθρας
Tηλ: 6979270131
Email: info@dietlife.gr & dimmitzi@gmail.com
Facebook: @dietlife.gr